000

Drinks

Fiorito Limoncello

Viewed 586 times
logo

Digestief

Ingrediënten

– 40 ml Fiorito Limoncello

 

Serveer direct uit de vriezer.

Drinks

Fiorito Tonic

Viewed 4112 times
logo

Ingrediënten

– 45 ml Fiorito Limoncello

– 125ml Tonic

– Verse Basilicum  

 

Mix de ingrediënten direct in een Copa glas gevuld met ijsblokjes en garneer met een takje verse basilicum.

Drinks

Fiorito Frizzo

Viewed 0 times
logo

Aperitief Ingrediënten

– 20 ml Fiorito Limoncello

– 100 ml Prosecco frizzante

– Verse munt  

 

Mix de ingrediënten direct in een groot wijnglas gevuld met ijsblokjes en garneer met verse munt.

Drinks

Flower Forever

Viewed 2492 times
logo

Ingrediënten

– 45 ml Fiorito Rum

– 125 ml Fentiman’s Rose Lemonade

– Rozenknopjes

– Tijm  

 

Mix de ingrediënten direct in een longdrink gevuld met ijsblokjes. Garneer met rozenknopjes en een takje tijm.

Drinks

Lekker Eigenwijs

Viewed 577 times
logo

Ingrediënten

– 60 ml Fiorito rum

– 45 ml Willem’s Wermoed

– 2 dashes Gary Regan orange bitters

 

Stir en strain in coupe. Garneren met sinaasappelschil en maraschino kers.

Drinks

Tiki Takkie

Viewed 1069 times
logo

Ingrediënten

– 45 ml Fiorito

– 7 ml appel azijn

– Pulp van 1/2 passievrucht

– 30 ml ananassap (liefst vers)  

 

Mix de ingrediënten direct in een tiki glas and swizzle over crushed ijs. Garneren met 1/2 passievrucht en ananastopje.

Food

Fiorito cheesecake

Viewed 465 times

Ingrediënten

Voor de bodem

– 260 gram gemalen cantuccini met amandelen

– 7 el fijne kristalsuiker

– 125 gram gesmolten roomboter

– 2,5 tl citroenrasp  

 

Voor de kwarklaag

– 900 gram volle kwark

– 100 gram fijne kristalsuiker

– 6 el Limoncello di Fiorito

– de rasp van 2 citroenen

– 3/4 tl vanille-extract

– 4 eieren en 1 eiwit

– 2 tl citroensap  

 

Voor de topping

– 75 gram fijne kristalsuiker

– 3 el maizena

– 185 ml water

– 4,5 el Limoncello di Fiorito

– 1,5 eigeel  

 

Bereidingswijze

Meng de koekjes met de citroenrasp, de suiker en de gesmolten boter. Verwam de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van een springvorm van 24 cm doorsnede in met bakpapier en vet de randen in. Verdeel de cantuccini-kruimels over de bodem en druk goed aan met de achterkant van een lepel.

 

Bak de bodem 10 minuten. Meng de kwark met de suiker, de Fiorito, citroenrasp, vanille-extract en wat citroensap op middelmatige snelheid met de mixer. Voeg de eieren na elkaar toe, meng goed tussendoor. Verdeel het mengsel over de bodem, verlaag de oventemperatuur naar 150 graden. Bak de taart 60-70 minuten. Als de cheesecake gaar is, doe je de oven uit. Laat de taart nog een uur in de oven staan. Laat helemaal afkoelen en laat hem daarna nog een paar uur in de koelkast staan.

 

Voor de topping meng je de suiker met de maizena in een pannetje en zet op het vuur. Giet langzaam de Fiorito en het water erbij, laat koken en roer voortdurend. Als de saus begint te binden, voeg je een eetlepel van de saus bij het eigeel en roer goed. Doe daarna het eigeel bij de vloeistof en roer tot het wat stijver wordt. Laat afkoelen en verdeel met een garneermes of achterkant van een lepel over de cheesecake.

 

Zet de cheesecake in de koelkast en laat de bovenlaag nog even opstijven. Serveer met een glaasje ijskoude Limoncello di Fiorito.

Food

Fiorito tiramisu

Viewed 527 times

Ingrediënten

– 12 lange vingers

– 100 ml Limoncello di Fiorito

– 75 ml vers geperst sinaasappelsap

– 250 gram mascarpone

– 50 ml melk

– 2 eetlepels poedersuiker

– 1 theelepel vanillepasta

– rasp van 1/2 citroenschil

– doosje aardbeien  

 

Bereidingswijze

1. Leg de lange vingers in een ovenschaal.

2. Schenk de Fiorito en het sinaasappelsap erover

3. Meng de mascarpone en melk tot een romig geheel

4. Voeg poedersuiker, vanillepasta en citroenrasp toe

5. Verdeel het mengsel over de langer vingers

6. Strooi de aardbeien erover


7. Zet een half uur in de koelkast en serveer met een glaasje Fiorito.

Food

Fiorito rumcake

Viewed 1247 times

Ingrediënten Voor de cake:

– 3/4 kopje zachte boter

– 3/4 kopje witte suiker

– 2 grote eieren

– 1 theelepel vanille-essence

– 1 eetlepel citroenschil

– 1/4 kopje Fiorito rum (kamertemperatuur)

– scheutje Limoncello di Fiorito (kamertemperatuur)

– 1 1/2 kop bloem

– 1/4 theelepel baking-soda

– 1 theelepel bakpoeder – snufje zout

– 1 deel zure room

– 2 theelepels poedersuiker  

 

Voor de siroop:

– 1/3 kopje gesmolten boter

– 1/2 kopje witte suiker

– 1/4 kopje witte rum

– 1/4 kopje Limoncello di Fiorito

 

Bereidingswijze

Meng de boter en suiker tot een gladde massa en klop de eieren er één voor één doorheen. Voeg de bloem met soda, bakpoeder, zout en room al kloppend toe, en vervolgens de essence, de Fiorito en rum. Doe de massa in een tulbandvorm en bak hem een uur op 170 graden. Laat hem afkoelen in de vorm.

 

Meng alle ingrediënten tot een siroop en giet alles over de cake in de vorm. Laat hem een nachtje afkoelen en serveer hem met een ijskoud glaasje Fiorito.

Food

Witte chocolade truffel cake

Viewed 732 times

Ingrediënten Voor de cake laag:

– 120 gram ongezouten boter op kamer temperatuur

– 200 gram suiker

– 2 grote eieren

– Rasp van 1 limoen

– 1 tl vanille extract (of 1 zakje vanille suiker)

– Snufje zout

– 120 gram bloem

– 2 – 3 eetlepels aarbeien jam van goede kwaliteit  

 

Voor de truffel laag:

– 80 ml Slagroom

– 304 gram witte chocolade van goede kwaliteit in stukjes

– 2 eetlepels Limoncello di Fiorito Poedersuiker om te serveren

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.

2. Pak een taartvorm van ongeveer 22cm doorsnede, smeer deze in met boter en strooi er een beetje bloem over. Zet aan de kant.

3. Klop de boter en de suiker luchtig op hoge snelheid.

4. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix goed in de tussentijd.

5. Voeg het limoenrasp, het vanille extract en het zout toe en blijf mixen op lage snelheid.

6. Mix geleidelijk de bloem erdoor en zorg dat je niet langer mixt dan nodig is.

7. Doe het beslag over in de beboterde vorm en bak de cakebodem zo’n 20 tot 25 minuten in de oven totdat ook het binnenste gaar is (test met een satéprikker).

8. Laat de bodem 15 min. in de vorm afkoelen en vervolgens compleet afkoelen op een rooster.

9. Maak de taartvorm schoon en beleg de bodem met een perfect op maat geknipt stuk bakpapier, leg de cakebodem terug in de vorm.

10. Verdeel de jam over de cake.

11. Verwarm op middelhoog vuur de room in een sauspannetje maar laat het niet koken!

12. Voeg de witte chocolade toe en roer totdat het begint te smelten.

13. Haal de pan van het vuur, voeg de Limoncello di Fiorito toe en roer totdat alle chocola is gesmolten en de room glad is.

14. Laat afkoelen tot kamer temperatuur. Giet voorzichtig de chocoladeroom op de cakebodem. Zet weg in de koelkast om op te laten stijven, 3 tot 5 uur. 15. Gebruik een warm en nat mes om de cake los te maken van de vorm en vervolgens te snijden.

Food

Lemon polenta cake met Fiorito

Viewed 344 times

Ingrediënten

– 250 gram zachte roomboter

– 250 gram basterdsuiker

– 3 eieren – 100 gram polenta

– 250 gram gemalen amandelen

– 1 theelepel bakpoeder

– 3 citroenen (3 voor de schil, 1 voor het sap)

– 4 el Limoncello di Fiorito

– 3 eetlepels poedersuiker  

 

Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 140C. Beboter een springvorm van 23 centimeter. Klop de boter en suiker tot een licht en luchtig geheel. Gebruik hiervoor een elektrische handmixer. Voeg de eieren een voor een en klop na elke toevoeging. Voeg de polenta, de amandelen en het bakpoeder toe. Meng tot slot de citroenschil en het sap door de mix.   Bak ongeveer 50 minuten-1 uur tot de cake is gerezen en goud van kleur is. Bedek na 30 minuten de bovenkant van de taart met folie om het te zorgen dat hij niet te donker wordt. Maak de siroop door Limoncello di Fiorito te verwarmen met de poedersuiker totdat de poedersuiker is gesmolten. Serveer de taart warm in plakjes gesneden met een scheutje Fiorito-siroop en uiteraard met een koud glaasje Limoncello di Fiorito.

Food

Limoncello gember-brokken

Viewed 1309 times

Ingrediënten

– 3 stukken geconfijte gember

– 100 gram boter

– 100 gram basterdsuiker

– 100 gram bloem

– 1 ei

– 50 gram poedersuiker

– 20ml Limoncello di Fiorito  

 

Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180-200 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Meng de suiker en boter tot een gladde creme en klop er een ei door. Hak de gember en roer deze er doorheen. Roer de bloem door de mix tot een stevig beslag. Pak stukjes deeg op de bakplaten en kneed ze met je vingers tot gelijke vormen.   Bak de brokken 10-12 minuten, tot ze bruin worden. Laat de brokken afkoelen op een rek. Meng de poedersuiker en limoncello tot een vloeibaar geheel. Leg een stuk bakpapier onder het rek en sprenkel de icing over de brokken. Laat de icing stollen, en serveer de brokken met een ijskoud glas Fiorito.

Food

Fiorito lemon curd

Viewed 8 times

Ingrediënten

– 4 citroenen

– 6 eierdooiers

– 1 kop suiker

– 6 eetlepels ongezouten roomboter

– 1/4 kop Limoncello di Fiorito  

 

Bereidingswijze Rasp boven een kleine kom 2 theelepels citroenschil en zeef 1/2 kopje vers citroensap. Klop ‘au bain marie’ de eierdooiers en suiker tot een dikke massa en roer de schil en citroensap er doorheen. Klop voortdurend 10-15 minuten tot een lichtgeel mengsel ontstaat. Haal het van het vuur en klop 1 eetlepel boter per keer door de massa. Roer de Fiorito erdoor en zeef het mengsel door een zeef en giet het in een gesteriliseerde glazen pot. Dek het af met plasticfolie en zet het in de koelkast om het af te laten koelen. Zalig bij een scone, een flensje of bij cakejes. Serveer met een glaasje ijskoude Limoncello di Fiorito.